Neohodnoceno

Brazil - FAZENDA CALIFORNIA - Boutique double fermentation 100% arabica

Ovocitá káva s profilem jahod, mléčné čokolády, koření. Má krémové tělo, velmi jemnou kyselinku

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Kód: 25/250 25/100 Zvolte variantu
293 Kč 1 172 Kč od 293 Kč 254,78 Kč bez DPH 1 019,13 Kč bez DPH od 254,78 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Jahoda, mléčná čokoláda, koření, krémové tělo, jemná kyselost
země původu: Brazílie - Paraná
oblast původu: Norte Pioneiro - Jacarezinho
farmář: Luiz & Flavia Saldanha
odrůda: Mundo Novo
nadmořská výška pěstování: 750 mnm
metoda zpracování: double fermentation
metoda sušení: CENTRIFLUX + mechanická sušička
metoda sběru: selective picking
období sklizně: Červen 2020
stupeň pražení: světlé
vhodné pro: alternativní metody
scoring: 88 b

Brazil – FAZENDA CALIFORNIA – Boutique double fermentation

O FARMĚ

Fazenda California, vlastněná Saldanha Family, se nachází v brazilské subtropické oblasti tzv. Norte Pioneiro do Parana. Tato oblast je charakteristická tím, že je to oblast sousedící s jižní Brazílií, která je schopna vypěstovat kávová zrna bez nízkých teplot v zimním období, které by bránily aktivitě.

Koexistence vulkanických půd s vysokou úrodností, dobré rozložení srážek po celý rok a binomický poměr mezi průměrnou nadmořskou výškou 750 metrů a 23º jižní šířkou vede k mikroklimatu s průměrnou roční teplotou 20ºC. Nechybí čtyři dobře definovaná roční období a široký teplotní rozsah, čímž se tato část země proměnila v ideální prostředí pro rozvoj vysoce kvalitních šarží kávy Arabica.

O FARMÁŘÍCH

V roce 2004 farmu získala rodina Saldanha Rodrigues. Nový majitel Dr. Paulo Cesar Saldanha Rodrigues říkal, že „vždy můžete dělat věci lépe“, a zahájil nový cyklus kávových plantáží na pozemku. Tragická letecká havárie na konci roku 2004 však Dr. Paulovi zabránila ve splnění jeho snu. Projekt výroby speciálních káv však pokračoval. 

Luiz a Flavia Saldanha vystudovali agronomii na ESALQ/USP, jedné z nejlepších brazilských zemědělských univerzit, a vykročili v Paulových stopách, aby snu dosáhli. Dnes zvládli obnovit 100 % produkce kávy na farmě. Modernizovali její struktury a výrobní procesy, sklizeň, mokrý mlýn, sušení, skladování a suchý mlýn a nastavili systém řízení udržitelné výroby.

Luiz a Flavia nesou poslání vyrábět vysoce kvalitní potraviny pro spotřebitele, společnost a životní prostředí. Získali licenci Q-Graders a sdílejí lásku ke kvalitě kávy a sní o rozšíření vášně na další generaci. Heloisa a Maria, jejich dcery, žijí v tomto krásném „terroiru“ a budou pokračovat v rodinné tradici.

 

 

O PROCESU ZPRACOVÁNÍ


První krok: třešně namočené ve studené vodě (10°C) na 24 hodin.

Druhý krok: třešně rozdrcené a fermentované bez vody po dobu 24 hodin.

Třetí krok: fermentovaná káva promytá čistou vodou a vyjmutá z fermentačních nádrží.

SUCHÁ METODA

První krok: odstředění k odstranění volné vnější vody.

Druhý krok: mechanická sušička se směnami 12 hodin sušení a 12 hodin odpočinku do 16% vlhkosti.

Třetí krok: 10 dní odpočinku v silech pro lepší sjednocení vlhkosti.

Čtvrtý krok: směny 12 hodin sušení a 12 hodin odpočinku až do konečné vlhkosti 11 %.

Pátý krok: 45 dní odpočinku v silech před sušením.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice. 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.