Neohodnoceno

Brazil - Signature Espresso Capricornio 100% arabica

Tato káva se skládá z chuťových profilů, které se každý rok opakují a nabízejí nejen kvalitu, ale také konzistentní chuť. 

Tvoří ji 15 odrůd s chuťovým profilem vybraným řediteli Capricornio Coffees Edgardem, José Antôniem a Luiz Robertem.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Kód: 19/250 19/100 Zvolte variantu
187 Kč 748 Kč od 187 Kč 162,61 Kč bez DPH 650,43 Kč bez DPH od 162,61 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Čokoláda / kakao / karamel / likér / mandle / máslo / lískové ořechy
země původu: Brazílie - São Paulo
oblast původu: Sorocabana | Alta Mogiana - Bocaina-SP | Cássia dos Coqueiros-SP
farmář: Carolina Tiney Atalla | Alexandre Provêncio
odrůda: yellow catuai
nadmořská výška pěstování: 800 - 1000 mnm
metoda zpracování: pulped natural, natural
metoda sušení: na slunci
metoda sběru: manual picking
období sklizně: srpen 2021
stupeň pražení: city plus
pěstování v nadmořské výšce: 1100 mnm
vhodné pro: nejvíc pro espresso
scoring: 83,75

Brazil - Signature Espresso Capricornio 100% arabica

Tato káva se skládá z chuťových profilů, které se každý rok opakují a nabízejí nejen kvalitu, ale také konzistentní chuť. 

Tvoří ji 15 odrůd s chuťovým profilem vybraným řediteli Capricornio Coffees Edgardem, José Antôniem a Luiz Robertem.

 

 

 

O KÁVĚ

Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu celosvětové produkce kávy, což z ní dělá největšího producenta na světě za posledních 150 let. Ve střední Brazílii je rozsáhlá savana Cerrado přerušena zdánlivě nekonečnými náhorními plošinami zvanými Chapadas. Pokrývají státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais a dělají z nich jednu z největších oblastí produkce kávy na světě. Dobře definovaná období s horkými, vlhkými léty a příjemně chladnými a suchými zimami pěstování kávy v této oblasti velmi prospívá.

Pojmenování „Santos“ odkazuje na přístav Santos, odkud se tradičně zasílají kávy z různých oblastí země. Kávy z Brazílie jsou jedinečně podrobně popsány: NY 3/4 znamená „New York 3/4“. To se týká maximálního počtu povolených vad podle metody počítání vad newyorské burzy. V tomto případě umožňuje dle metodiky maximálně 18 závad. Screen 14/16 definuje velikost zrnek. "Fine cup" popisuje profil nápoje v šálku – vyžaduje mírně hladké, trochu drsnější a konzistentní espresso.

Nejběžnějším způsobem zpracování v Brazílii, který se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je proces sušení, správně označovaný jako přírodní. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách nebo sušena v sušicích strojích.

Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají rozsáhlé oblasti půdy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali, provozovali a produkovali obrovské množství kávy.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice. 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.