Brazil - Sweet espresso Latitudes 100% arabica
máslo, karamel, likér, pistácie, mléčná čokoláda
Kategorie: | Káva |
---|---|
typ kávy: | arabica |
chuťový profil: | máslo, karamel, likér, pistácie, mléčná čokoláda |
země původu: | Brazílie - Itamogi - MG |
oblast původu: | Alta Mogiana |
farmář: | Marco Aurélio Perbone Souza, Fazenda Santa Cecília |
odrůda: | Catuaí |
nadmořská výška pěstování: | 837-920 mnm |
metoda zpracování: | pulped natural, natural |
metoda sušení: | na slunci |
metoda sběru: | manual picking |
období sklizně: | červenec 2022 |
stupeň pražení: | city plus |
pěstování v nadmořské výšce: | 1100 mnm |
vhodné pro: | nejvíc pro espresso |
scoring: | 84 |
Brazil - Sweet espresso Latitudes 100% arabica
skvělý blend Brazilských káv pro vyvážené espresso
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.