Brazil - Sweet espresso Latitudes 100% arabica

máslo, karamel, likér, pistácie, mléčná čokoláda

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Připravujeme pražení Připravujeme pražení Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Kód: 397/250 397/500 397/100 Zvolte variantu
187 Kč 374 Kč 748 Kč od 187 Kč 162,61 Kč bez DPH 325,22 Kč bez DPH 650,43 Kč bez DPH od 162,61 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: máslo, karamel, likér, pistácie, mléčná čokoláda
země původu: Brazílie - Itamogi - MG
oblast původu: Alta Mogiana
farmář: Marco Aurélio Perbone Souza, Fazenda Santa Cecília
odrůda: Catuaí
nadmořská výška pěstování: 837-920 mnm
metoda zpracování: pulped natural, natural
metoda sušení: na slunci
metoda sběru: manual picking
období sklizně: červenec 2022
stupeň pražení: city plus
pěstování v nadmořské výšce: 1100 mnm
vhodné pro: nejvíc pro espresso
scoring: 84
Brazil - Sweet espresso Latitudes 100% arabica
Novinka

Brazil - Sweet espresso Latitudes 100% arabica

skvělý blend Brazilských káv pro vyvážené espresso

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice. 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: