Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - Famili Andrade - Pulped natural 100% arabica

smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády

Opravdu skvělá káva pro espresso.

 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) připravujeme pražení Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 429/250 429/500 429/100 Zvolte variantu
267 Kč 496 Kč 956 Kč od 267 Kč 232,17 Kč bez DPH 431,30 Kč bez DPH 831,30 Kč bez DPH od 232,17 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
stupeň pražení: střední
země původu: Brazílie
oblast původu: Cerrado Mineiro region
farma: Sao Silvestre
farmář: Famili Andrade
nadmořská výška pěstování: 1250 m.n.m.
typ kávy: Yellow Icatú
období sklizně: 2022/2023
chuťový profil: smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády
zpracování metodou: Pulped natural
vhodné pro: espresso
cupping score: 83,5
Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - Famili Andrade - Pulped natural 100% arabica
Novinka

Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - Famili Andrade - Pulped natural 100% arabica

smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády

Opravdu skvělá káva pro espresso.

Rodina Andrade je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem.


Na začátku 90. let se rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais. Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: