Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - Famili Andrade - Pulped natural 100% arabica
smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády
Opravdu skvělá káva pro espresso.
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
stupeň pražení: | střední |
země původu: | Brazílie |
oblast původu: | Cerrado Mineiro region |
farma: | Sao Silvestre |
farmář: | Famili Andrade |
nadmořská výška pěstování: | 1250 m.n.m. |
typ kávy: | Yellow Icatú |
období sklizně: | 2022/2023 |
chuťový profil: | smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády |
zpracování metodou: | Pulped natural |
vhodné pro: | espresso |
cupping score: | 83,5 |
Brazílie - Fazenda Sao Silvestre - Famili Andrade - Pulped natural 100% arabica
smetanová chuť karamelu, perníku, lískových oříšků a mléčné čokolády
Opravdu skvělá káva pro espresso.
Rodina Andrade je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem.
Na začátku 90. let se rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais. Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.