Burundi - Gahahe - natural 100% arabica
Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | KÁVA 1754 ROASTERY |
---|---|
typ kávy: | arabica 100% |
chuťový profil: | Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu |
země původu: | Burundi |
oblast původu: | Gahahe |
farmář: | 1,740 smallholder farmers working with Greenco Coffee, Gahahe Washing Station |
odrůda: | Red Bourbon |
nadmořská výška pěstování: | 1800 m.n.m. |
metoda zpracování: | natural |
metoda sušení: | African Beds |
metoda sběru: | selective picking |
stupeň pražení: | espresso |
vhodné pro: | ovocné plné espresso |
cupping score: | 86 |
sklizeň: | 2022/2023 |
Burundi - Gahahe - natural 100% arabica
Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu
O farmářích
Promývací stanice Gahahe se nachází ve městě Gahahe v obci Kayanza v provincii Kayanza. Gahahe leží v nadmořské výšce 1 805 metrů a má kapacitu až 750 tun za sezónu.
Promývací stanice se podílí na řadě projektů zaměřených na pomoc a podporu zemědělců, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmářského centra zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů.
Přibližně 1740 drobných pěstitelů v Kayanze v Burundi dodává své třešně do mycí stanice Gahahe. Jejich tvrdá práce v kombinaci s pečlivou kontrolou kvality ve společnosti Gahahe vytváří pozoruhodný naturál se sladkostí javorového sirupu a tóny peckovin, citrusů a černého čaje.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.