Burundi - Gahahe - natural 100% arabica

Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu

 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (5 ks)
Kód: 420/250
339 Kč 294,78 Kč bez DPH
Kategorie: KÁVA 1754 ROASTERY
typ kávy: arabica 100%
chuťový profil: Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu
země původu: Burundi
oblast původu: Gahahe
farmář: 1,740 smallholder farmers working with Greenco Coffee, Gahahe Washing Station
odrůda: Red Bourbon
nadmořská výška pěstování: 1800 m.n.m.
metoda zpracování: natural
metoda sušení: African Beds
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: espresso
vhodné pro: ovocné plné espresso
cupping score: 86
sklizeň: 2022/2023
Burundi - Gahahe - natural 100% arabica
Novinka

Burundi - Gahahe - natural 100% arabica

Šťavnaté tóny peckovic v kombinaci s chutí a strukturou javorového sirupu

 

O farmářích 

Promývací stanice Gahahe se nachází ve městě Gahahe v obci Kayanza v provincii Kayanza. Gahahe leží v nadmořské výšce 1 805 metrů a má kapacitu až 750 tun za sezónu.


Promývací stanice se podílí na řadě projektů zaměřených na pomoc a podporu zemědělců, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmářského centra zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů.

 

Přibližně 1740 drobných pěstitelů v Kayanze v Burundi dodává své třešně do mycí stanice Gahahe. Jejich tvrdá práce v kombinaci s pečlivou kontrolou kvality ve společnosti Gahahe vytváří pozoruhodný naturál se sladkostí javorového sirupu a tóny peckovin, citrusů a černého čaje.

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: