Burundi - Gakenke - natural 100% arabica
Delikátní, sladký, vyvážený šálek s jemnými ovocnými tóny a převahou mučenky
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | KÁVA 1754 ROASTERY |
---|---|
typ kávy: | arabica 100% |
chuťový profil: | Delikátní, sladký, vyvážený šálek s jemnými ovocnými tóny a převahou mučenky |
země původu: | Burundi |
oblast původu: | Gatara |
farmář: | 2,667 smallholder farmers working with Greenco Coffee, Gakenke Washing Station |
odrůda: | Red Bourbon |
nadmořská výška pěstování: | 1500-1800 m.n.m. |
metoda zpracování: | natural |
metoda sušení: | African Beds |
metoda sběru: | selective picking |
stupeň pražení: | espresso |
vhodné pro: | ovocné plné espresso |
cupping score: | 86,5 |
sklizeň: | 2022/2023 |
Burundi - Gakenke - natural 100% arabica
Delikátní, sladký, vyvážený šálek s jemnými ovocnými tóny a převahou mučenky
O farmářích
Promývací stanice Gakenke se podílí na řadě projektů zaměřených na pomoc zemědělcům a jejich podporu, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmářského centra zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů. Byla postavena v roce 1991 a aktuálně má kapacitu až 750 tun za sezónu.
Stanice Gakenke má 2 685 registrovaných farmářů, kteří hospodaří na 22 plantážích v obci Gatare v provincii Kayanza. Ti jsou organizováni ve skupinách po 30 lidech, v jejichž čele stojí vedoucí výrobce, který usnadňuje komunikaci a organizaci s promývací stanicí. Zemědělci mají obvykle v průměru 250 stromů.
Nenechte si ujít Delikátní, sladký, vyvážený šálek s jemnými ovocnými tóny a převahou mučenky.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.