Colombia Daniela Duque Pacamara natural 100% arabica

kandované fialové ovoce, jablečný punč, ovocitá káva "funky káva" :-)

velmi veliká zrna, doporučujeme na filtr

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks)
Kód: 391/250
Značka: Chicas industry
427 Kč 371,30 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: fermentace, kandované fialové ovoce, jablečný punč
země původu: Columbie
oblast původu: Tulua, Valle del Cauca
farmář: Daniela Duque farma Finca La Rochela
odrůda: Pacamara
nadmořská výška pěstování: 1350 – 1650 m
metoda zpracování: natural + anaerobic fermentation
metoda sušení: natural
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: light roast
vhodné pro: alternativní metody
scoring: 88 b
Colombia Daniela Duque Pacamara natural 100% arabica
Novinka Světlejší pražení

Colombia Daniela Duque Pacamara natural 100% arabica

Pacamara je exotická odrůda jež vznikla v 50. letech ve výzkumném ústavu v El Salvadoru. Pacamara vznikla křížením odrůd Pacas a Maragogype a je typická pro svá velká křehká zrna a exotický chuťový profil. Tento lot byl zpracován klasickým suchým způsobem. Postupně se sklízí zralé třešně, které se po dalším třídění nechají alespoň 24 hodin fermentovat v pytli. Potom se v sušárnách v podobě sítě, afrických postelí nebo v sušících strojích postupně suší. Káva byla zpracovaná a vypěstovaná v regionu Cauca, což je postupně se rozvíjející kávový region v Kolumbii, kde ještě do nedávna nebylo moc bezpečno a pěstování výběrové kávy tu zatím zakořeňuje.

O FARMÁŘI

 

Na farmě Hacienda La Rochela je káva jejich rodinným dědictvím. Rodina z Valle del Cauca v Kolumbii, která je třetí a čtvrtou generací producentů kávy, s nadšením produkuje vysoce kvalitní kávu. Dbá na životní prostředí, snaží se, aby farma fungovala v souladu s okolním prostředím, a podporuje sociální příležitosti pro místní obyvatele.

 

O FARMĚ

 

„Při sklizni místní ženy pomáhají na farmě při sběru kávy, snažíme se vytvářet přijatelné pracovní příležitosti pro ty, kteří to v našem okolí potřebují. Naše kávové třešně pocházejí z našich kávových polí, která se nacházejí v severozápadních horách ve Valle del Cauca, obklopených řekou, původními stromy a ptáky, kde je místní ženy sbírají, vybírají a poté se suší na slunci na našich afrických postelích.“

 

„Věříme, že káva má potenciál spojovat lidi, protože prostřednictvím šálku můžete sdělit to podstatné, myšlenky a způsob života, ať už putuje kamkoli.“

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY náš stroj Typhoon Roaster

 Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice. 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na ni navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: