Cuba Serrano Lavado Superior jednodruhová výběrová káva 100% arabica
Káva pěstovaná v Sierra Maestra, v nadmořské výšce 1000 m n. m., ve východní části ostrova, známá svým plným tělem a intenzivní chutí připomínající kakaovou pastu.
Tato šarže je zpracována metodou promytí a má velmi silné tělo s výraznými tóny kakaových bobů a tabáku, které se v přetrvávající dochuti vyvinou ve vlašské ořechy a pražené cereálie.
Káva je pro svoji výraznost je vynikající pro espresso, protože její tělo je zcela fenomenální. Nicméně vynikne i v mléčných nápojích.
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
stupeň pražení: | city+ |
oblast původu: | Cuba Serrano |
typ kávy: | arabica |
období sklizně: | 2020 |
pěstování v nadmořské výšce: | 1000 mnm |
chuťový profil: | velmi silné tělo s výraznými tóny kakaových bobů a tabáku, které se v přetrvávající dochuti vyvinou ve vlašské ořechy a pražené cereálie. |
zpracování metodou: | promytá |
vhodné pro: | espresso |
cupping score: | 81b |
Cuba Serrano Lavado Superior jednodruhová výběrová káva
Káva pěstovaná v Sierra Maestra, v nadmořské výšce 1000 m n. m., ve východní části ostrova, známá svým plným tělem a intenzivní chutí připomínající kakaovou pastu.
Tato šarže je zpracována metodou promytí a má velmi silné tělo s výraznými tóny kakaových bobů a tabáku, které se v přetrvávající dochuti vyvinou ve vlašské ořechy a pražené cereálie.
Takto výrazná káva je vynikající pro espresso, protože její tělo je zcela fenomenální. Nicméně vynikne i v mléčných nápojích.
Na 250 g obalu je vyobrazen kubánský národní pták Tocororo, Kapitol, zkrátka ikony tohoto nádherného ostrova. Tento obal dodáváme jenom pro tuto gramáž, ostatní varianty dodáváme v našem 1754 ROASTERY bílém provedení.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.