Ron Coffee Serrano Superior 100% arabica

Káva pěstovaná v Sierra Maestra, v nadmořské výšce 1000 m n. m., ve východní části ostrova, známá svým plným tělem a intenzivní chutí připomínající kakaovou pastu.

Kávu jsme upravili pravým kubánským rumem z cukrové třtiny, má tedy velmi intenzivní vůni po rumu, a v této originální dochuti jsou cítit tóny dubu a koření, velmi dominují ovocné a sladké tóny.

Káva je pro svoji výraznost je vynikající pro espresso, protože její tělo je zcela fenomenální. Nicméně vynikne i v mléčných nápojích.

 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (2 ks)
Kód: 414/250
297 Kč 258,26 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
stupeň pražení: city+
oblast původu: Cuba Serrano
typ kávy: arabica
období sklizně: 2020
pěstování v nadmořské výšce: 1000 mnm
chuťový profil: velmi silné tělo s výraznými tóny kakaových bobů a tabáku, které se v přetrvávající dochuti vyvinou ve vlašské ořechy a pražené cereálie.
zpracování metodou: promytá
vhodné pro: espresso
cupping score: 81b
cuba serrano lavado superior
Novinka Tip

 

Cuba Serrano Superior & rumová infuze 100% arabica

Káva pěstovaná v Sierra Maestra, v nadmořské výšce 1000 m n. m., ve východní části ostrova, známá svým plným tělem a intenzivní chutí připomínající kakaovou pastu.

Kávu jsme upravili pravým kubánským rumem z cukrové třtiny, má tedy velmi intenzivní vůni po rumu, a v této originální dochuti jsou cítit tóny dubu a koření, velmi dominují ovocné a sladké tóny.

Alkohol pražením samozřejmě vyprchal, užijete si ale plnou rumovou dochuť.

Tato šarže je zpracována metodou promytí a má velmi silné tělo s výraznými tóny kakaových bobů a tabáku, které se v přetrvávající dochuti vyvinou ve vlašské ořechy a pražené cereálie.

Takto výrazná káva je vynikající pro espresso, protože její tělo je zcela fenomenální. Nicméně vynikne i v mléčných nápojích.

 

Na 250 g obalu je vyobrazen kubánský národní pták Tocororo, Kapitol, zkrátka ikony tohoto nádherného ostrova. Tento obal dodáváme jenom pro tuto gramáž, ostatní varianty dodáváme v našem 1754 ROASTERY bílém provedení. 

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

 
Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice

 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: