Ethiopia Sidamo Bombe Natural 100% arabica
ovocitá káva s profilemborůvkový džem, sušené švestky a broskve
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | KÁVA 1754 ROASTERY |
---|---|
typ kávy: | arabica 100% |
chuťový profil: | borůvkový džem, sušené švestky a broskve |
země původu: | Ethiopie |
oblast původu: | Sidama, Bombe |
farmář: | Various delivering to Bombe washing station |
odrůda: | Heirloom |
nadmořská výška pěstování: | 2200-2400 m.n.m. |
metoda zpracování: | natural |
metoda sušení: | African Beds |
metoda sběru: | selective picking |
stupeň pražení: | omniroast |
vhodné pro: | ovocné plné espresso |
cupping score: | 86 |
sklizeň: | 2023 |
Ethiopia Bombe Natural 100% arabica
ovocitá káva s profilemborůvkový džem, sušené švestky a broskve
O farmářích
V roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamovi v Etiopii společnost Daye Bensa, která se zabývá pěstováním a vývozem kávy. Daye Bensa vlastní v oblastech Shantawene, Bombe a Keramo 15 zpracovatelských stanic, kam dodávají kávu všichni farmáři z okolí a jsou za ni spravedlivě odměňování.
Tento konkrétní lot pochází ze zpracovatelské stanice ve vesnici Bombe (název vesnice podle pohoří Bombe), kam dodávají své třešně farmáři z oblastí tohoto pohoří pěstující kávu v nadmořské výšce 1990 až 2 190 metrů.
Daye Bensa každý rok pořádá pěstitelů. Téměř 1 000 farmářů se schází, aby oslavili svou úrodu a obdrželi druhé platby za své příspěvky kávových třešní. Společnost Daye Bensa vždy odmění tři nejlepší farmáře z každé ze tří vesnic certifikáty a peněžními cenami, čímž je odměňuje za dodávku vysoce kvalitních třešní. Do budoucna Daye Benesa doufá, že bude spolupracovat s více farmáři, že bude podporovat zejména ženy a že bude spolupracovat s univerzitou v Hawasse, aby pomohla studentům provádět výzkum zaměřený na zlepšení kvality kávy.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.