Ethiopia Sidamo Bombe Natural 100% arabica 250g

ovocitá káva s profilemborůvkový džem, sušené švestky a broskve

pražená zrnková káva

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

Skladem (5 ks)
Kód: 447
387 Kč 345,54 Kč bez DPH
Kategorie: KÁVA 1754 ROASTERY
typ kávy: arabica 100%
chuťový profil: borůvkový džem, sušené švestky a broskve
země původu: Ethiopie
oblast původu: Sidama, Bombe
farmář: Various delivering to Bombe washing station
odrůda: Heirloom
nadmořská výška pěstování: 2200-2400 m.n.m.
metoda zpracování: natural
metoda sušení: African Beds
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: omniroast
vhodné pro: ovocné plné espresso
cupping score: 86
sklizeň: 2023
Ethiopia Sidamo Bombe Natural 100% arabica 250g
Novinka

Ethiopia Sidamo Bombe Natural 100% arabica

ovocitá káva s profilemborůvkový džem, sušené švestky a broskve

O farmářích 

V roce 2006 založili bratři Asefa a Mulugeta Dukamovi v Etiopii společnost Daye Bensa, která se zabývá pěstováním a vývozem kávy. Daye Bensa vlastní v oblastech Shantawene, Bombe a Keramo 15 zpracovatelských stanic, kam dodávají kávu všichni farmáři z okolí a jsou za ni spravedlivě odměňování.

Tento konkrétní lot pochází ze zpracovatelské stanice ve vesnici Bombe (název vesnice podle pohoří Bombe), kam dodávají své třešně farmáři z oblastí tohoto pohoří pěstující kávu v nadmořské výšce 1990 až 2 190 metrů.

Daye Bensa každý rok pořádá pěstitelů. Téměř 1 000 farmářů se schází, aby oslavili svou úrodu a obdrželi druhé platby za své příspěvky kávových třešní. Společnost Daye Bensa vždy odmění tři nejlepší farmáře z každé ze tří vesnic certifikáty a peněžními cenami, čímž je odměňuje za dodávku vysoce kvalitních třešní. Do budoucna Daye Benesa doufá, že bude spolupracovat s více farmáři, že bude podporovat zejména ženy a že bude spolupracovat s univerzitou v Hawasse, aby pomohla studentům provádět výzkum zaměřený na zlepšení kvality kávy.

 

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: