Honduras SHG EP Blend Finca Jerusalén washed Forest Coffee
Blend odrůd Parainema, IHCafé90 a Lempira – jedinečný blend farmáře José Cuellar Fajjarda s cupingovým score 89 SCA.
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
typ kávy: | arabica |
chuťový profil: | tmavá čokoláda, panela, tropické ovoce, broskev |
země původu: | Honduras |
oblast původu: | Tinidad – Santa Barbara |
farmář: | Finca Jerusalén, farmář José Cuellar Fajardo |
odrůda: | Arabica blend Parainema, Lempira, IHCafé90 |
nadmořská výška pěstování: | 1350-1450 mnm |
metoda zpracování: | promytá |
sklizeň: | 2021 - 2022 |
metoda sušení: | na slunci |
stupeň pražení: | city plus |
vhodné pro: | famózní plné espresso bez acidity |
scoring: | 89 b |
klasifikace SHG: | SHG: (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG. |
Honduras SHG EP Blend Finca Jerusalén washed Forest Coffee
Blend odrůd Parainema, IHCafé90 a Lempira – jedinečný blend farmáře José Cuellar Fajjarda s cupingovým score 89 SCA.
V Hondurasu se tato káva pěstuje na Fince Jerusalén v minimální nadmořské výšce 1450m n.m. Hornatá a stinná oblast panenské džungle Puebla Trinidad je ideální místo pro pěstování kávových zrn.
Pěstitel José Cuellar Fajjarda se o svoji úrodu stará s láskou a každý šálek je pohlazením po duši.
100% arabica.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.