Neohodnoceno

Honduras SHG EP Blend Finca Jerusalén washed Forest Coffee

Blend odrůd Parainema, IHCafé90 a Lempira – jedinečný blend farmáře José Cuellar Fajjarda s cupingovým score 89 SCA.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 370/250 370/100 Zvolte variantu
287 Kč 1 086 Kč od 287 Kč 249,57 Kč bez DPH 944,35 Kč bez DPH od 249,57 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: tmavá čokoláda, panela, tropické ovoce, broskev
země původu: Honduras
oblast původu: Tinidad – Santa Barbara
farmář: Finca Jerusalén, farmář José Cuellar Fajardo
odrůda: Arabica blend Parainema, Lempira, IHCafé90
nadmořská výška pěstování: 1350-1450 mnm
metoda zpracování: promytá
sklizeň: 2021 - 2022
metoda sušení: na slunci
stupeň pražení: city plus
vhodné pro: famózní plné espresso bez acidity
scoring: 89 b
klasifikace SHG: SHG: (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG.
honduras shg ep finca jerusalem
Novinka Tip

Honduras SHG EP Blend Finca Jerusalén washed Forest Coffee

Blend odrůd Parainema, IHCafé90 a Lempira – jedinečný blend farmáře José Cuellar Fajjarda s cupingovým score 89 SCA.

V Hondurasu se tato káva pěstuje na Fince Jerusalén v minimální nadmořské výšce 1450m n.m. Hornatá a stinná oblast panenské džungle Puebla Trinidad je ideální místo pro pěstování kávových zrn.

Pěstitel José Cuellar Fajjarda se o svoji úrodu stará s láskou a každý šálek je pohlazením po duši.

100% arabica.

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.