Kenya Endebess natural 100% arabica

velmi ovocitá káva s profilem jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno

 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (2 ks) připravujeme pražení Zvolte variantu
Kód: 417/250 417/100 Zvolte variantu
339 Kč 1 159 Kč od 339 Kč 294,78 Kč bez DPH 1 007,83 Kč bez DPH od 294,78 Kč bez DPH
Kategorie: KÁVA 1754 ROASTERY
typ kávy: arabica 100%
chuťový profil: jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno
země původu: Kenya
oblast původu: Trans Nzoiya/Northern Rift Valley
farmář: Kaitet Tea Plantation - Endebess Estate
odrůda: Batian, Ruiru 11, SL 28 and SL 34
nadmořská výška pěstování: 1750-1950 m.n.m.
metoda zpracování: natural
metoda sušení: African Beds
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: espresso
vhodné pro: ovocné plné espresso
cupping score: 86
sklizeň: 2022/2023
Kenya Endebess natural 100% arabica
Novinka Tip

Kenya Endebess natural 100% arabica

velmi ovocitá káva s profilem jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno

O farmářích 

Endebess Estate se nachází v severní části keňského údolí Ri, nedaleko tržního města Kitale v okrese Trans Nzoiya. Endebess Estate má přibližně 758 hektarů celkové rozlohy, z toho 248 hektarů připadá na kávu. Tato naturálně zpracovaná káva je plně promyta sladkou říční vodou z řeky Koitobos a poté sušena na slunci na afrických postelích. Její sušení trvá obvykle 21 až 28 dní v závislosti na počasí. Zrna se otáčejí nejméně čtyřikrát denně.

V údolí Ri se nachází pohoří Cherang'any a řetězec sopek, z nichž některé jsou stále aktivní. Cherang'any Hills jsou jedním z pěti hlavních keňských lesů a povodí a rozkládají se na území tří okresů, a to Trans Nzoia, Elgeyo Marakwet a West Pokot. Farma Endebess Estate se nachází na úpatí hory Elgon, vyhaslé štítové sopky na hranicích Ugandy a Keni.

 

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ

 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice.

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: