Kenya Endebess natural 100% arabica
velmi ovocitá káva s profilem jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | KÁVA 1754 ROASTERY |
---|---|
typ kávy: | arabica 100% |
chuťový profil: | jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno |
země původu: | Kenya |
oblast původu: | Trans Nzoiya/Northern Rift Valley |
farmář: | Kaitet Tea Plantation - Endebess Estate |
odrůda: | Batian, Ruiru 11, SL 28 and SL 34 |
nadmořská výška pěstování: | 1750-1950 m.n.m. |
metoda zpracování: | natural |
metoda sušení: | African Beds |
metoda sběru: | selective picking |
stupeň pražení: | espresso |
vhodné pro: | ovocné plné espresso |
cupping score: | 86 |
sklizeň: | 2022/2023 |
Kenya Endebess natural 100% arabica
velmi ovocitá káva s profilem jahodový džem, borůvky, mango a dezertní víno
O farmářích
Endebess Estate se nachází v severní části keňského údolí Ri, nedaleko tržního města Kitale v okrese Trans Nzoiya. Endebess Estate má přibližně 758 hektarů celkové rozlohy, z toho 248 hektarů připadá na kávu. Tato naturálně zpracovaná káva je plně promyta sladkou říční vodou z řeky Koitobos a poté sušena na slunci na afrických postelích. Její sušení trvá obvykle 21 až 28 dní v závislosti na počasí. Zrna se otáčejí nejméně čtyřikrát denně.
V údolí Ri se nachází pohoří Cherang'any a řetězec sopek, z nichž některé jsou stále aktivní. Cherang'any Hills jsou jedním z pěti hlavních keňských lesů a povodí a rozkládají se na území tří okresů, a to Trans Nzoia, Elgeyo Marakwet a West Pokot. Farma Endebess Estate se nachází na úpatí hory Elgon, vyhaslé štítové sopky na hranicích Ugandy a Keni.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.