Colombia Finca Los Arboles Cattura Amarillo

Tento lot odrůdy Caturra je takzvané Amarillo – tedy žluté. Nejenom, že odrůda plodí žluté třešně, ale káva taky chutná po žlutém ovoci. Zpracovaní kávy je promytou metodou s prodlouženou fermentací cca 12 hodin v třešni. Sušení probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. Káva je super šťavnatá a ovocná.

 

Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.

balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>5 ks) Připravujeme pražení Zvolte variantu
Kód: 367/250 367/100 Zvolte variantu
Značka: Chicas industry
276 Kč 1 099 Kč od 276 Kč 240 Kč bez DPH 955,65 Kč bez DPH od 240 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
typ kávy: arabica
chuťový profil: Žluté jablko, pomelo, karamel
země původu: Columbie
oblast původu: Filo Chillurco Pitalito, Huila
farmář: Finca Los Árboles
odrůda: Cattura Amarillo
nadmořská výška pěstování: 1600 mnm
metoda zpracování: promytá s prodlouženou fermentací
metoda sběru: selective picking
stupeň pražení: střední
vhodné pro: alternativní metody
scoring: 87 b
colombia finca los arboles
Světlejší pražení

Tento lot odrůdy Caturra je takzvané Amarillo – tedy žluté. Nejenom, že odrůda plodí žluté třešně, ale káva taky chutná po žlutém ovoci. Zpracovaní kávy je promytou metodou s prodlouženou fermentací cca 12 hodin v třešni. Sušení probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. Káva je super šťavnatá a ovocná.

O FARMÁŘCE 

Paní Yudi společně se svým manželem Arleyem a dětmi spravuje krásnou farmu Los Árboles v kávové oblasti Huila v okolí většího města Pitalíto. Farma Los Árboles v překladu znamená stromy, což je opravdu výstižný název. Manželé Gaucovi věří, že ovocné stromy na kávové farmě kávu správně vyživují a dávají ji lepší chuť. Je fakt, že lepší pomeranče nikde neochutnáte. 

O FARMĚ

Farma Los Árboles je středně veliká farma v rozloze o 9 hektarech. Svůj název, Los Arboles, tedy stromy, farma získala kvůli rozmanitosti ovocných stromů. Ty kávovníkům nejen poskytují tolik potřebný stín, ale také díky jejich velké koncentraci mají kořeny kávovníků dobrou výživu. Manželé Yudi a Arley farmu založili ve vesničce Filo de Chillurco v okolí většího města Pitalíto ve velkoproducentské oblasti kávy Huila. Už pět let rodina experimentuje s prodlouženými fermentacemi, prolopromytými kávami a naturálním zpracováním.
Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je jejich káva charakteristická svou jemností.
Co paní Yudi říká o své farmě: 
 

"Milujeme stromy, keře, všechno, co přispívá do celého tohoto křehkého ekosystému. Myslíme si, že stromy a kávovníky se můžou navzájem podpořit v dobrém růstu, přeposílat si přes kořeny živiny a také věříme, že je pak káva ovocnější a chutnější, když roste v okolí ovocného stromu."

INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster

Typhoon Roaster se lidí od klasických strojů na pražení kávy, které se používají už 150 let. Zdokonaluje vzduchové pražení kávy (tzv. na fluidním loži). Tato technologie účinně praží kávová zrna a zároveň se s ní snadno pracuje.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

 
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
 
Kvalita pražení často závisí na výkonu, charakteristice jeho zesílení a nutnosti předehřevu. Co lze dělat s kávou, pokud máte pražičku se zvýšeným výkonem, vysokou charakteristikou zesílení a možností pražit bez předehřevu?

Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!

 

 

Praženo v České Republice

 

KÁVA 1754 ROASTERY 

Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: