Tento lot odrůdy Caturra je takzvané Amarillo – tedy žluté. Nejenom, že odrůda plodí žluté třešně, ale káva taky chutná po žlutém ovoci. Zpracovaní kávy je promytou metodou s prodlouženou fermentací cca 12 hodin v třešni. Sušení probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. Káva je super šťavnatá a ovocná.
O FARMÁŘCE
Paní Yudi společně se svým manželem Arleyem a dětmi spravuje krásnou farmu Los Árboles v kávové oblasti Huila v okolí většího města Pitalíto. Farma Los Árboles v překladu znamená stromy, což je opravdu výstižný název. Manželé Gaucovi věří, že ovocné stromy na kávové farmě kávu správně vyživují a dávají ji lepší chuť. Je fakt, že lepší pomeranče nikde neochutnáte.
O FARMĚ
Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je jejich káva charakteristická svou jemností.
"Milujeme stromy, keře, všechno, co přispívá do celého tohoto křehkého ekosystému. Myslíme si, že stromy a kávovníky se můžou navzájem podpořit v dobrém růstu, přeposílat si přes kořeny živiny a také věříme, že je pak káva ovocnější a chutnější, když roste v okolí ovocného stromu."