Vietnam Natural Robusta 1754 ROASTERY
Kořenitá a bylinná káva. Chuť evokuje hladké cedrové dřevo. Má jemné tělo. Silná káva s vysokým obsahem kofeinu.
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
stupeň pražení: | city plus |
oblast původu: | Central Highlands |
typ kávy: | Robusta (Canephora) |
období sklizně: | listopad – březen |
pěstování v nadmořské výšce: | 300 500 mnm |
chuťový profil: | kořenité a bylinné • hladké cedrové dřevo |
zpracování metodou: | natural |
vhodné pro: | filtr, aeropress, silné espresso |
Vietnam Natural Robusta 1754 ROASTERY
Kořenitá a bylinná káva. Chuť evokuje hladké cedrové dřevo. Má jemné tělo. Silná káva s vysokým obsahem kofeinu.
Vietnam je na druhém místě mezi zeměmi produkujícími kávu a je nepřekonatelnou jedničkou, pokud jde o robustu (Canephora). Francouzští misionáři přinesli první kávovníky do Vietnamu již v 50. letech 19. století. Ale teprve po válce ve Vietnamu začala produkce kávy růst. V 80. letech 20. století umožnila velká pozemková reforma ze strany vlády drobným zemědělcům mít vlastní kávová pole a od té doby produkce exponenciálně rostla. Dnes je přes 600 000 hektarů, hlavně ve Středohoří, pokryto kávovníky. Úrodné zemědělské půdy Dak Lak, Gia Lai, Dak Nong, Lam Dong a Kontum produkují asi 85 % kávy vyvážené do země.
Drobní pěstitelé pracují na polích o rozloze 0,5 až 5 hektarů a kombinují kávovníky s jinými plodinami, jako je pepř a ovoce jackfruit. Vietnamští pěstitelé kávy patří k nejproduktivnějším na světě. To jim umožňuje provozovat ziskové malé podniky navzdory obecně nižším cenám kávy robusta (ve srovnání s Arabikou). Další zdroje příjmů z pepře, jackfruit a dalších komodit hezky doplňují farmářův obchodní příjem.
Jakmile jsou třešně zralé, jsou ručně sbírány a sušeny na slunci u farmářů. K loupání sušených třešní se používá mobilní zařízení, které se poté přemístí do Ho Či Minova Města, kde se dále zpracovávají. Jakmile jsou kávová zrna ve zpracovatelském závodě, jsou pečlivě vyčištěna vodou, vybrána a nakonec zabalena do kontejnerů pro export.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.

Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
Praženo v České Republice.
KÁVA 1754 ROASTERY 
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.