San Domingo Barahona AA Finca Flamenco 100% arabica
Káva s plným tělem, intenzivní chutí kakaa, lískových oříšků a gianduja čokolády bez acidity s dluhotrvající čokoládovou dochutí. Opravdu skvělá káva pro plné krémové espresso. Velmi vynikne v mléčných nápojích.
pražená zrnková káva
Pokud chcete kávu namlít, vepište způsob přípravy do poznámky v posledním kroku objednávacího procesu. Kávu vám nameleme na potřebnou hrubost.
Kategorie: | Káva |
---|---|
stupeň pražení: | střední |
oblast původu: | Dominikánská republika |
typ kávy: | arabica |
nadmořská výška pěstování: | 800 - 1000 mnm |
období sklizně: | 2023 |
chuťový profil: | intenzivní chuť kakaa, lískových oříšků a čokolády bez acidity |
zpracování metodou: | promytou |
vhodné pro: | espresso |
odrůda: | typica |
San Domingo Barahona AA Finca Flamenco 100% arabica
Káva s plným tělem, intenzivní chutí kakaa, lískových oříšků a čokolády bez acidity s duhotrvající
Opravdu skvělá káva pro plné krémové espresso.
Dominikánská republika zaujímá východní stranu Hispanioly, druhého největšího ostrova Velkých Antil v Karibském moři. Tento rajský ostrov, který na západě sousedí s Haiti, je domovem asi 11 milionů lidí. Topograficky přináší nejvyšší a nejnižší nadmořské výšky v Západní Indii. Klimatické vzorce nepodléhají žádné sezónnosti, a to ani z hlediska teplot, ani srážek. Produkce kávy je tedy téměř rovnoměrně rozložena do celého roku.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY - náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina
KÁVA 1754 ROASTERY
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na tuto navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.