k pražení naší kávy 1754 jsme zvolili technologii TYPHOON ROASTER, pražení na fluidním loži.
Jedná se o velmi šetrné zpracování kávových zrn a především efektivní pražení díky dokonalé regulaci horkého vzduchu.
Metoda přenosu horkého vzduchu ze zdroje tepla na kávová zrna je nejúčinnějším způsobem jejich pražení, neboť se tak snižuje pravděpodobnost vad, jako je pálení, uhelnatění atd., a to o více než 80 % v porovnání s tradiční metodou bubnového pražení. Pražičky Typhoon jsou časově efektivní, produkují čistou chuť a umožňují tak ušetřit až dvakrát více času, než je obvyklé, a dosahovat výsledků požadovaných pro pražení kávy.
Chtěli jsme vytvořit něco nového. Řešením pro náš nový vynález se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
Jsme si jisti, že téměř cokoli. Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžete vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Usilovali jsme o vytvoření systému, který zákazníkovi umožní realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!