Colombia Ana Gloria Rodriguez promytá 100% arabica
Caturra, Castillo - promytá
Tento lot je směsí odrůd Caturra a Castillo, tedy tradičních odrůd. Je zpracován promytou metodou. Káva byla po sběru protříděna promytím/vyplavením defektních třešní a poté zbavena slupek. Následovala fermentace v plastových sudech po dobu 48 až 72 hodin a to podle naměřeného obsahu cukrů. Kontrola cukernatosti se dělá po ukončení každodenního sběru pomocí refraktometru. Poté se káva suší po dobu 8 až 15 dní na vyvýšených a zastřešených rámech.
O FARMĚ
Region Huila je v současnosti mezi příznivci výběrové kávy jeden z těch nejznámějších. A zrovna tady se poprvé začaly formovat naše plány na založení Chicas Industry. Poprvé jsme region navštívily v březnu 2019 a místo si zamilovaly. Především okolí Bruselas, menšího městečka poblíž turisticky i kávově známého města San Agustin. San Agustin je mimo jiné i jedním z největších producentů kávy v celém regionu. Velká část kávy navíc překvapí svou kvalitou, farmáři pak svými znalostmi i technologickou vybaveností. Mezi farmáři vznikají různé vybavené asociace a sdružení, kdy ochutnat kávu přímo od farmáře není žádný problém.
Paní Ana tady vytvořila malý ráj pro sebe, svou rodinu a pro každého, kdo sem zavítá.
Finca Villa Valentina, jak se jmenuje farma paní Glorie, leží poblíž městečka Bruselas v jižní části regionu Huila. Osada, ve které se farma nachází, se jmenuje La Hacienda. Paní Ana tady má celkem 5 hektarů kávy, pěstuje tradiční odrůdy jako Castillo, Colombia a Caturra. Kávovníky jsou sice staré až 30 let, ale před pěti lety prošly kompletní obnovou. Ana chce postupně vysazovat i nové kávovníky, méně známé odrůdy. Na farmě zpracovává Ana Gloria svou kávu zejména tradiční promytou metodou. Před pár lety ale začala část své úrody zpracovávat také jako honey nebo naturální kávy a sklízí s nimi velký úspěch.
INOVATIVNÍ METODA PRAŽENÍ KÁVY – náš stroj Typhoon Roaster
Řešením nového vynálezu se stal VZDUCH. Pražičky Typhoon umožňují pražení kávy v proudu horkého vzduchu, v němž se kávová zrna jemně mísí a zároveň praží. Takzvané „fluidní lože“ se vytváří pomocí symetricky umístěných otvorů v bubnu. Díky intenzivnímu proudění vzduchu uvnitř pražicího prostoru jsou kávová zrna pražena rovnoměrně ze všech stran. Pražení ve fluidním loži bez kontaktu s kovovým bubnem umožňuje okamžité pražení kávy bez zdlouhavého předehřívání.
NAŠE PRAŽIČKA KÁVY NEMÁ OMEZENÍ
Díky systému s odezvou trvající jen zlomek vteřiny můžeme vytvořit jakýkoli profil pražení. Parametry systému umožňují se vyhnout zvýšené hybnosti zahřátých hmot. Tradiční bubnové pražičky používají válcové bubny z litiny k přenosu tepla na kávová zrna. Bubny akumulují velké množství tepla, a proto mají zvýšenou hybnost přenosu tepla. Pražičky Typhoon využívají horký vzduch, který nemá téměř žádnou tepelnou hybnost. Díky tomu můžeme realizovat ty nejodvážnější nápady! Vytváření profilů pražení na pražičkách Typhoon je jako komponování hudby, které závisí na vašich pocitech a fantazii!
Praženo v České Republice.
IM coffee s.r.o. se sídlem Březina 25, 679 05, Březina
KÁVA 1754 ROASTERY
Naše káva 1754 ROASTERY získala certifikaci Regionální produkt Moravský kras. Káva a její pražení zde má historii přes 100 let, my jsme na ni navázali a v roce 2022 vybudovali pražírnu kávy s víkendovou kavárnou v budově s historií datovanou od roku 1754.